Journal
Pimple patches 101: what you need to know

Finnplåster av hydrokolloid: Så funkar det!


Hudvårdens värld är full av fantastiska produkter, smarta innovationer och avancerad teknik. Idag ska vi djupdyka i finnplåster – denna smått magiska produkt!


Finnplåster är inte bara en innovativ lösning för att snabbt minska oönskade finnar, utan också ett skonsamt och effektivt sätt att stötta hälsosamma funktioner i din hud.


Hur fungerar finnplåster?

Våra plåster mot finnar är små mästerverk! De är tillverkade (av vårt eget team i Korea!) av vegansk hydrokolloid, ett vetenskapligt bevisat effektivt material som skapar en gynnsamma förutsättningar för huden. Men vad betyder det egentligen?

Mirakelmaterialet: Vegansk hydrokolloid

Hydrokolloid är hjälten i våra finnplåster. Det är ett väl beprövat material som är känt för att skapa optimala förhållanden för huden att återhämta sig i. Hydrokolloid är ett gelliknande ämne som kan absorbera vätskor. Inom det medicinska området används hydrokolloid ofta för sårvård, och av goda skäl: det skapar en fuktig miljö som främjar hudens naturliga regenerering. Men all hydrokolloid är inte den samma. Common Clouds finnplåster är utvecklade av oss i tätt samarbete med bioteknikingenjörer i Sydkorea, med hydrokolloid som expertområde. Vår veganska hydrokolloid och våra finnplåster håller den absoluta högsta standard, och har genomgått rigorösa tester för att säkerställa bästa möjliga funktion och säkerhet.

 • Absorberar vätska från finnar
  Hydrokolloid har en anmärkningsvärd förmåga att absorbera vätska. På så kort tid som bara sex timmar suger den bokstavligen upp oönskad vätska från finnen. Hydrokolloid torkar inte ut finnen, utan skapar en miljö där huden kan behålla den fukt den behöver och återhämta sig i lugn och ro
 • Lugnar med Centella
  Förutom hydroklloid så har vi berikat våra finnplåster med Centella Asiatica, även känt som "Cica" eller tigergräs. Våra finnplåster innehåller tre olika bioaktiva Centella-extrakt för att lugna rodnad och irritation i huden. Centella Asiatica är också känt för sina antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper huden att återfå sin balans.
 • Täcker och skyddar
  Våra akneplåster är inte bara en snäll vän, utan också en riktig livvakt för din hud! De bildar också en fysisk barriär som skyddar huden från oönskade bakterier och klämmande/petande fingrar som kan förvärra inflammationen. Det hydrokolloida materialet andas, och är så mjukt och skönt att vi nästan önskar att vi kunde bära det över hela kroppen ;)

Varför ska du använda finnplåster?

Nu har vi kikat på hur teknologin i våra finnplåster fungerar. Men varför ska du använda dem? Här är några anledningar till varför vi älskar dem!

De hindrar dig från att klämma finnarna

Först av allt, varför är det så dåligt att klämma finnar? Att klämma eller pilla på en finne kan göra inflammationen värre. Det kan leda till röda eller mörka märken, så kallad postinflammatorisk hyperpigmentering, eller, i värsta fall, ge permanent ärrbildning.

Tips: Håll dig minst en armlängds avstånd från spegeln och använd inte förstoringsspeglar eller mycket starka lampor när du tittar på din hud. Det gör det mindre frestande att peta på finnarna!

Det hjälper huden att återhämta sig snabbare

Våra finnplåster skapar en fysisk barriär mot att klämma och riva på huden. Dessutom gör hydrokolloidplåstret att dina finnar läker ostört. Istället för att stressa finnen genom att klämma, ger plåstret huden de bästa förutsättningarna för att återhämta sig.

Läs mer om hur du behandlar finnar här.

Hjälper finnplåster mot akneärr?

Först och främst är det viktigt hur du behandlar din hud som helhet. Torka inte ut huden, ha en daglig rengöringsrutin, var noga med återfuktning och använd solskydd varje dag. Kläm inte på finnar, utan använd i stället finnplåster som ett skyddande lager. Att INTE klämma på en finne och förhindra en större inflammation är det som förhindrar att ett ärr bildas.

För det andra, om du lider av måttlig till svår akne och har en familjehistoria med akneärr, tveka inte att söka professionell hjälp från en hudläkare. Även om en finne inte är permanent kan ärret bli det, och permanenta ärr kan ofta vara svårare att behandla än själva aknen. Ju tidigare du behandlar din akne, desto lägre är risken för ärrbildning. Men kom ihåg att finnplåster aldrig kan behandla de grundläggande orsakerna till akne, som är hormoner och, hos vissa, genetik.

Guide: Så använder du finnplåster

Våra molnformade finnplåster är utformade för att vara lätta att applicera och bekväma att bära. Här är en enkel steg-för-steg-guide om hur du får ut mesta möjliga av Cloud Patch och Moon Patch.

 1. Lokalisera finnen! När du ser en finne ­­– motstå lusten att klämma den! I stället är det viktigt att rengöra och torka huden runt finnen. Det gör att finnplåstret fäster bra.
 2. Applicera finnplåstret: Våra finnplåster fungerar bäst på mogna finnar, alltså de som har en vit topp. Applicera helt enkelt plåstret på finnen och låt det göra sitt jobb. Du kommer att märka att det smälter in sömlöst in i huden och är praktiskt taget osynligt, så att du kan bära finnplåstert hela dagen eller natten utan att någon lägger märke till det.
 3. Vänta i minst 6 timmar
  Låt finnplåstret uträtta sin magi i minst 6 timmar.

Hur länge ska finnplåstret sitta kvar?

En viktig aspekt att tänka på för att få den effekt du önskar är hur länge ett finnplåster ska sitta kvar på huden.

"The 6 hour rule" – Regeln om 6 timmar

För våra finnplåster rekommenderar vi en verkningstid på minst sex timmar. Varför sex timmar, undrar du?

Svaret ligger i den unika sammansättningen av hydrokolloidmaterialet. Som tidigare nämnts har det en anmärkningsvärd förmåga att absorbera vätska. Det behöver dock lite tid för att ge full effekt. På sex timmar hinner det effektivt absorbera den oönskade vätskan från finnen och stötta återhämtningsprocessen i din hud. Efter sex timmar kan du ta av det när det passar – på morgonen efter en natts sömn, inför din nästa ansiktstvätt eller när plåstret har blivit vitt och inte längre är genomskinligt. Vi rekommenderar att du byter ditt plåster minst en gång dagligen tills finnen minskat och ömheten är borta. Enklast är att ha som vana att applicera ett nytt finnplåster efter varje ansiktstvätt-

Ta bort plåstret: Gå försiktigt fram

När de 6+ timmarna  har gått är det dags att ta bort finnplåstret. Dra av plåstret långsamt och försiktigt så att du inte utsätter huden för onödig stress.

Kom ihåg att området där plåstret har suttit kan vara känsligt. Därför är det viktigt att vara varsam när du tar bort plåstret. Om du har långa naglar kan du använda en ren pincett när du tar bort finnplåstret.

Sammanfattning

Vår resa in i finnplåstrens magnifika värld börjar närma sig sitt slut, och vid det här laget förstår du förmodligen varför vi är besatta! Vetenskapen som ligger bakom våra plåster erbjuder ett skonsamt och effektivt sätt att ta hand om dina finnar. De skapar inte bara en fysisk barriär mot fingrar som vill klämma, utan de skapar också hud att återhämta sig i lugn och ro.

Och en sista kommentar om varför det är viktigt för oss att alltid vara snälla mot huden. Det är dags att vi ändrar vårt sätt att tänka på hudvård. I stället för att stressa vår hud med för aggressiva produkter (löddrande rengöringar med uttorkande sulfater, uttorkande alkoholhaltiga toners och peelings med hårda skrubbkorn – det är dags att vi gör slut!), låt oss behandla den med omsorg och snälla, men resultatsinriktade, produkter som respekterar hudens barriär.

För oss är inte målet en felfri hud (vad är ens det?!), utan en välmående hud som du trivs i.

Journal