Alt test!

OM OSS OCH VAD VI TROR PÅ

Vi vill göra slut med toxiska skönhetsideal

Common Clouds föddes ur en enkel vision - att ta bort stigmat kring akne. Vi vill ha en framtid där du aldrig kommer att definiera ditt självvärde utifrån hur din hud ser ut. Men vi vet också att det är komplicerat. Att älska sig själv i en filtrerad, perfektionsfixerad värld är svårt.

Akne är den vanligaste hudåkomman i världen. Mer än 85 procent av unga människor har någon gång någon grad av akne. Men trots att akne är så vanligt så är kopplingen mellan akne och psykisk hälsa väl etablerad. Hudtillstånd som akne påverkar allt från självbild till sociala interaktioner. När vi har akne tenderar vi att isolera oss och undvika att göra saker som vanligtvis gör oss glada - som att träffa vänner eller gå till gymmet - vilket skapar en ond spiral. Känslor av skam och ensamhet är vanliga (och den där vännen som säger att du bara ska "dricka mer vatten" hjälper inte). Vi vill att du ska känna dig mindre ensam och att du ska bära din hud - finnar eller inte - med stolthet.

Där andra ser finnar, ser vi moln

Molnet är en metafor för tingens flyktiga natur. Moln kommer och går - på himlen, i sinnet, på huden och i livet. Allt kommer att passera och det är ganska vackert. Till och med de mörkaste moln kommer att passera.

Att det blev "common" – vanliga – moln är för att finnar ÄR vanligt. Finnar och hjärnspöken är vanliga (90 % av alla människor har akne vid något tillfälle), men de stannar inte för evigt. Vi vill ge dig hopp, även när allt känns mörkt. Bakom molnen finns alltid en blå himmel, kom ihåg det.

OM GRUNDARNA

HEJ! Välkommen till vårt lilla hörn av världen

Vi som grundat Common Clouds är tre kvinnor – Maria, Cajsa och Helena. Vi bor i Stockholm och Amsterdam, och har jobbat länge inom skönhet, hudvård, mat och design. Och JA, vi har haft akne!


Maria är skönhetsjournalist (främst på ELLE) och författare till två böcker om hud (Beautyfood-serien). På hennes personliga hud-CV står vuxenakne - Maria vet själv hur förödande akne kan vara för det mentala välbefinnandet.

Cajsa är vår VD! Hon har arbetat med marknadsföring och produktutveckling inom skönhetsbranschen i över tio år. På hennes personliga hud-CV finns hormonell akne.

Helena är vår konstnärliga hjärna. Hon är art director, bor i Amsterdam och är mer besatt av moln än vad som är hälsosamt. På hennes personliga hud-CV finns tonårsakne och PMS-finnar.