Journal
margareta grääs with cloud pimple patch finnplåster

SKINSIDER Q&A: MARGARETA GRÄÄS

Margareta Grääs är makeupartisten som blev känd som en av Sveriges främsta skönhetsinfluencers och Youtubers. Hon är älskad för sina ärliga recensioner (hennes julkalenderrecensioner är legendariska), färgglada makeup-tutorials och ofiltrerade bilder bakom kulisserna i en skönhetsinfluencers vardag.Vi pratar med Margareta om hudvård, hennes förhållande till akne och dagliga skönhetshack.

Läs hela intervjun nedan!

NAMN: Margareta Grääs
YRKE:
Make-up artist, Youtuber and beauty influencer
BOR:
Kalmar, Sweden

Hur började ditt beautyintresse, och hur blev det ett jobb?

Det började bara en dag när jag var uttråkad. Jag har alltid tyckt att färg och form är roligt, och sen rullade det bara på. När det rullat i några år så började det ta fart och jag hoppade på chansen att få jobba med mina sociala kanaler och smink och skönhet på heltid. Mer slump och tur än något annat, men gud så roligt det är.

Vad är din relation till akne?

– Jag har alltid haft mycket enstaka (och envisa!) finnar vid PMS och mens.Tenderar också att få mycket utbrott när jag är stressad, men jag har aldrig lidit av akne. Tror det är viktigt att tänka på att nästan alla har enstaka finnar och det är inget fel med det, men obehaget, trycket och irritationen kan verkligen irritera ihjäl mig.

Klämmer du finnar?

– 100%,men Common Clouds patches gör under för att inte pilla. Aldrig pillat så lite som nu!

Påverkar akne hur du mår?

– Det gjorde det säkert när jag var yngre, men inte längre. Det är en del av mig precis som allt annat. Det är en normalprocess i en kropp med hormoner liksom.

När och hur använder du Cloud Patch?

– Innan jag går och sover på kvällarna,eller dagtid utan smink så att jag ger tusan i att klia och riva på utbrotten. Vaknar alltid med mindre irritation och mindre finne!

Vilka är dina 3 bästa beautyhacks?

1. Håll hudvårdsrutinen så liten eller stor du tycker är kul – är det roligt såkommer du göra den.

2. ANVÄND SOLSKYDD, kan inte skrika ut det högt nog.

3. Om du gillar en lättare täckning, ta en dutt dagkräm och en dutt foundation och gör din egen färgade dagkräm. Superenkelt och återfuktande!

Följ Margareta på Instagram TikTok och Youtube

Journal