Journal
MEET THE DERM: Q&A WITH DR ANAHITA GHORBANI

Lär känna vår hudläkare – Dr Anahita Ghorbani

Vi är stolta över att kunna presentera Common Clouds *drumroll* som rådgivare till hudläkaren Dr Anahita.

Av Maria Ahlgren

Var snäll och presentera dig själv!

- Jag heter Anahita Ghorbani och arbetar som hudläkare. För fem år sedan flyttade jag hem till Stockholm efter många års utbildning och arbete i Barcelona, Köpenhamn, Tokyo och London. Idag arbetar jag på Diagnostiskt centrum hud i centrala Stockholm.

 

Hur började ditt intresse för hud?

- Mitt intresse för huden började, som för så många andra, i tonåren när jag började få fet hud och finnar. Dubbel rengöring och syror hjälpte mig då, men viktigast av allt lärde jag mig att förutse vad min hud behövde.

 

Varför blev du dermatolog?

- Under mina år på läkarutbildningen fanns det ingen tid eller energi för avancerad egenvård annat än fuktighetskräm och solkräm ibland. När dermatologikursen kom i slutet av min läkarutbildning blev jag helt fängslad av bilderna på de olika hudförhållandena. Att kunna ställa en diagnos, hjälpa patienter direkt och få synliga resultat - WOW! När det var dags att välja specialisering fanns det inget mer självklart än att välja hud!

 

Vad älskar du med ditt jobb?

- I dag älskar jag verkligen att varje dag få dela med mig av kunskap om, undersöka och naturligtvis behandla hudproblem. Men energin för egenvård har bara ökat något, jag är fortfarande minimalistisk när det gäller hudvård.
Följ oss på sociala medier för fler guider och videor från Dr Anahita!

Instagram: commonclouds.offical
Tiktok: commonclouds.official


Journal