Journal
SKINSIDER: Asrin Dewari AKA Hudvårdstjej

SKINSIDER: Asrin Dewari AKA Hudvårdstjej

Vuxenakne och glow kan gå hand i hand – titta bara på vår Instagram-crush Asrin, även känd som Hudvårdstjej. Vi älskar Asrin för hennes gnistrande energi och ärliga videor även från dagar när livet inte är rosenskimrande.

Här delar Asrin med sig av sin resa med vuxenakne, varför vi måste vara kritiska till hudvårdstips från sociala medier och sina bästa beautyhacks!

Läs hela intervjun nedan!

NAMN: Asrin Dewari
YRKE: Skolpsykolog och skinfluencer @hudvårdstjej
BOR: Borlänge, Sweden

Hur började ditt intresse för hudvård?

– När jag var 19 år fick jag akne för första gången i mitt liv. Efter en tonår med hud och kropp i balans fick jag en chock. I takt med detta hade jag just börjat på universitet och flyttat 6 timmar hemifrån. Stressen var dubblerad och likaså sorgen. Någonstans här mitt i hjälplösheten fann jag ett intresse för huden och för hudvård, kanske på ett mer utbildande sätt än tidigare! Jag ville ta tag i och förstå varför huden reagerar som den gör och vad det finns förkunskap att hämta!

Klämmer du finnar (no shame!)?

– Ja! Tyvärr. Jag undviker det så gott som det går, och kan säga att jag 9/10 gånger inte rör finnarna. Men det händer även mig. Det som hjälpt mig allra mest är faktiskt att sätta på ett finn plåster. De syns mycket mindre och risken för att jag ska pilla minskar drastiskt.

Påverkar aknen hur du mår?

– Ja, aknen påverkar hur jag mår. Och det går även i takt med var finnarna sitter - om de är synliga, stora och arga eller mindre och inte lika röda. Men ja, det gör den, mer eller mindre beroende på hur sårbar jag är i mitt mående!

Hur och när använder du Cloud Patch?

– Jag använder Cloud Patches minst tre gånger i veckan – oftast när finnen är nära att mogna eller är mogen nog att klämma. Ibland kommer finnar upp som inte är lika ”djupa” och då kan jag också applicera en Cloud Patch – det dämpar rodnaden och lugnar ner den markant.

Har du något hudvårds-no no?

– Mitt hudvårds-no no är att ta allt som sägs i sociala medier eller i reklam för den enda sanningen. Jag läser på, ser vad ingredienserna kan göra för mig, läser recensioner (både bra och dåliga!!) och provar en produkt i taget. Jag chockar inte huden med tusen nya produkter på en gång. Det hjälper mig se både när produkter gör en skillnad och när produkter får min hud att reagera negativt!

Dina tre bästa beauty-hacks?

  • Less is more! Du behöver inte allt.
  • Använd SPF
  • Ta hand om din hudbarriär!

Plus-poäng: Kläm inte dina finnar använd finnplåster! 💙

 Följ Asrin på @hudvårdstjej

Journal