Journal
How to use BHA – and get the most out of Cloud Water

Så använder du Cloud Water – och får bäst resultat av BHA (salicylsyra)

Har du testat Cloud Water ännu? Grattis! Då har du sannolikt märkt att huden är både klarare, lugnare, mindre röd och jämnare (kanske behövs t om ett förstoringsglas för att se porerna?). Men vad är hemligheten bakom Cloud Water? Vad är det som göra att finnarna minskar och att huden blir lenare? Låt oss dyka ner i BHA-syrans magiska värld.

BHA är mirakelingrediensen som hela TikTok pratar om – och som hudläkare och skönhetsexperter använt i årtionden. Läs vidare för att ta reda på hur du får bästa resultat med BHA – och hur lång tid det tar för din Cloud Water att ge synlig effekt på huden.


 

 

Hur börjar jag använda BHA-syra?

Precis som med alla aktiva hudvårdsingredienser så ska du börja med att introducera BHA långsamt. Om du är nybörjare med exfolierande syror, eller har extremt känslig hud, börja med att använda vår BHA-toner Cloud Water 3-4 gånger i veckan. Vi i teamet använder Cloud Water dagligen eftersom det också är fyllt med antiinflammatoriska, lugnande ingredienser (och vi har använt det i evigheter!) men lyssna alltid på din hud.


 

 

När applicerar jag BHA-toner?

Cloud Water BHA-toner appliceras som första steg efter rengöring. På så sätt får du bort döda hudceller och förbereder huden på att ta upp så mycket som möjligt av efterföljande hudvårdsprodukter. Även pH-värdet i huden balanseras efter rengöring. Det är upp till dig om du applicerar BHA-toner med en bomullsrondell eller klappar in den i huden med dina (rena!) händer. Eftersom Cloud Water är oljefritt kan du applicera en Cloud Patch eller Moon Patch direkt ovanpå.


När ser jag resultat av min BHA-toner?

Vi alla älskar produkter som ger resultat över natten. Men sanningen är att de flesta hudvårdsingredienser behöver tid för att ge full effekt. Du kommer med största sannolikhet att märka att rodnad, pormaskar och porer är mindre synliga efter 1-2 veckor (beroende på hur ofta du använder Cloud Water BHA Toner), men din hud behöver minst 4-6 veckor för att du ska se full effekt. Hyperpigmenteringar, som märken efter akneutbrott, behöver ännu längre tid. Och kom ihåg att många faktorer – som stressnivåer, hormoner och klimat – påverkar din hud.

Den lugnande cocktailen i Cloud Water ger dock nästan omedelbart zen till din hud, och du kommer snabbt känna att huden är lugnare, mindre rodnadsbenägen och mer balanserad. Och glad barriär betyder glad hud.

Kan jag använda BHA för att få bort knottror på kroppen?

Har du gåshud? Och inte den härliga sorten (som när man kysser någon som får hjärtat att smälta)? Vi kanske inte borde säga detta eftersom vi har gjort en BHA-toner avsedd för ansiktet, MEN vi har hört *rykten* om att folk använder Cloud Water på keratosis pilaris, en slags ofarliga knottror som ofta finns på armar och ben. BHA – eller salicylsyra, som är den typ av BHA-syra som vi använder i Cloud Water – är bra på att täppa till överskottet av keratin som täpper till din hud och bildar knottror. Testa och håll oss uppdaterade!


 

Hur vet jag om BHA passar min hud?

Salicylsyra är en naturligt antiinflammatorisk hudvårdsingrediens som passar alla hudtyper, men speciellt hud med tendens till akne, tilltäppta porer, oljighet, rodnad och känslighet. Salicylsyra exfolierar både hudytan, vilken gör huden jämnare i både textur och ton, och inuti porerna för att motverka tilltäpptheter och finnar. För oss står BHA inte bara för Beta Hydroxy Acid, utan också Best Hero Always!!Kan jag använda BHA om jag tar aknemedicin?

Om du går på medicin mot akne så ska du alltid rådfråga din hudläkare innan du introducerar en ny produkt.Vissa behandlingar mot akne ökar hudens cellförnyelse och ökar hudens känslighet, och under en period bör du därför vara försiktig med cellförnyande hudvårdsingredienser, inklusive BHA, för att undvika överexfoliering. I vissa fall kan det gå bra att använda BHA under behandling, men inte i samma rutin som din aknemedicin.


VAD ÄR BHA? 4 saker att ha koll på!

☁️  BHA är en exfolierande, fettlöslig syra som verkar på hudens yta och nere i porerna, där den löser upp överskottstalg, reglerar sebum och döda hudceller som lockar aknebakterier.

☁️  Eftersom BHA verkar som en propplösare i porerna så minskar den effektivt synligheten av förstorade porer och pormaskar.

☁️ Antiinflammatorisk, vilket gör BHA idealiskt för hud med akne och rosacea.

☁️ BHA är rodnadsdämpande och minskar över tid pigmenteringar, inklusive röda eller mörka märken (PIH, post-inflammatory hyper-pigmentation) efter akne.

 


NYFIKEN PÅ BHA-SYRA? KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL CLOUD WATER!

 

Cloud Water ett ansiktsvatten med salicylsyra, hjälper mot igentäppta porer, oljig hy och akne

 

Journal