Journal
The Crucial Role of Face Wash: Daily Cleansing for Acne-Prone and Sensitive Skin

Så ofta ska du tvätta ansiktet – rätt rengöring för alla hudtyper

Daglig ansiktsrengöring är viktig för alla hudtyper – men särskilt om du har aknebenägen eller känslig hud så är det viktigt att hitta rätt ansiktstvätt.


Men varför är det viktigt att tvätta ansiktet? Och vilken ansiktsrengöring passar aknebenägen hud? I den här artikeln svarar Common Clouds medgrundare och Beauty Director Maria på vanliga frågor om ansiktsrengöring!

1. Varför är det viktigt att tvätta ansiktet?

– Ansiktstvätt är ett avgörande första steg i varje hudvårdsrutin. För en välmående hud är det viktigt att få bort rester av smink och solskydd och överskottsolja som kan täppa till porerna och ge dig finnar. Det är också viktigt att få bort partiklar från luftföroreningar som kan irritera huden och trigga inflammation.

– Du som har aknebenägen hud kommer märka stor skillnad när du regelbundet börjar använda en ansiktstvätt som är särskilt utformad för din hudtyp. Huden känns snabbt friskare och ser mer hälsosam ut.


2. Hur väljer jag rätt ansiktstvätt?


– Många som har problem med oljig hud eller finnar väljer ofta en för stark rengöring i tron om att huden behöver torkas ut. Det är helt fel! Aknebenägen hud är ofta inflammationsbenägen, och en uttorkande eller för stark ansiktsrengöring kan torka ut huden och rubba barriären – vilket på sikt kan leda till fler finnar och överkänslig hud. Din ansiktstvätt måste respektera barriären och vara tillräckligt mild för att kunna användas varje dag utan att slita på huden. När vi skapade Cloud Wash Everyday Gel Cleanser ansiktsrengöring var målet en effektiv men snäll, barriärvänlig ansiktsrengöring som du kan använda varje dag.


3. Vilken rengöring är bäst för känslig hy?


– Känslig hud – eller hud där barriärfunktionen är nedsatt av olika skäl, till exempel av medicinering mot akne, långvarig stress eller överexfoliering – behöver särskild omsorg för att undvika irritation och inflammation. Traditionella tvålar eller starka rengöringsmedel kan störa hudens naturliga syramantel, vilket kan leda till rodnad, klåda och obehag.

– Ansiktstvätt för känslig hud ska innehålla effektiva men milda, rengörande ingredienser som ta bort makeup, föroreningar och överskottsolja utan att tvätta bort den viktiga fukten. Vi rekommenderar en parfymfri ansiktstvätt utan uttorkande ämnen som sulfater och kända allergener (som vissa essentiella oljor). I Cloud Wash använder vi miceller, en slags "magnetiska" molekyler, som effektivt men skonsamt drar till sig smuts och överskottsolja. Allt för att Cloud Wash ska tolereras även av den mest känsliga huden4. Vilken rengöring är bäst för fet och oljig hud?


– Överaktiv oljeproduktion är ett vanligt kännetecken för både aknebenägen och känslig hud. Det är viktigt att välja en effektiv men mild rengöring som avlägsnar överflödigt talg som kan täppa till porerna, samtidigt som den inte torka ut huden och triggar känslighet och inflammation. I Cloud Wash har vi tillsatt 2 % niacinamid - en ingrediens med många fördelar för aknebenägen, men samtidigt känslig hud. Cloud Wash är den perfekta rengöringsgelen för dig med aknebenägen men samtidigt känslig hud!


5. Varför är det så viktigt att rengöra huden från miljöföroreningar?

– Under hela dagen utsätts vår hud för olika partiklar från miljöföroreningar. Dessa ämnen kan lägga sig på hudytan, täppa till porerna och bidra till hudproblem. Daglig ansiktstvätt spelar en viktig roll för att rensa bort dessa föroreningar.


5. I vilket steg använder jag ansiktsrengöring?


– För personer med aknebenägen eller känslig hud är det viktigt att följa en hudvårdsrutin som passar just din hudtyp. Genom att avlägsna smuts och överflödig olja skapar ansiktstvätten en ren yta där andra produkter som toners, serum och fuktkrämer kan tränga djupare in i huden. Detta förbättrar effektiviteten hos dessa hudvårdsprodukter, vilket resulterar i bättre övergripande hudhälsa. Därför används alltid rengöring som första steg i hudvårdsrutinen. För en extra storstädning i porerna, följ upp med Cloud Water BHA toner efter rengöring!


Summering:


Med en daglig ansiktsrengöring som är särskilt framtagen för aknebenägen och känslig hud kan du effektivt balansera huden, göra den mindre känslig för utbrott, få strålande lyster och bibehålla en hälsosam hy med en frisk barriär!


Läs mer om vår ansiktsrengöring CLOUD WASH här!

Journal