Journal
Girl and boy with acne wearing pimple patches

Common Clouds aknepositiva manifest

Vad betyder egentligen "akne-positiv"? Och varför kallar vi Common Clouds för ett hudpositivt varumärke? Låt oss förklara!

1. Att få bort skam och stigmatisering kring akne

Visste du att så många som 90 % av alla människor upplever akne någon gång? Det är vanligast hos tonåringar på grund av hormonförändringar, men cirka 40 % av vuxna kvinnor får också hormonella utbrott (t ex akne efter p-piller, PCOS, graviditett).
Så varför är något som är så vanligt fortfarande omgärdat av skam och stigmatisering? Vi vill skapa ett säkert, inkluderande utrymme där du kan prata om och visa din hud utan att bli dömd. Genom att samarbeta med vår egen hudläkare, Dr Anahita Ghorbani, vill vi slå hål på myter som skapar stigmatisering kring akne, som att akne beror på dålig hygien eller att man äter choklad. Vi tror på vetenskap och fakta, inte på skrämselpropaganda och spridning av myter som bidrar till att öka stigmat.


2. Normalisera finnar genom att visa riktig, ofiltrerad hud

Vi lovar att aldrig retuschera våra modellers hud och försöker att ta med så många olika hudtyper som möjligt i våra kampanjer. Men låt oss vara brutalt ärliga - när vi castade till vår första kampanjfotografering var det bara EN av de stora modellbyråerna i Stockholm som hade en modell med uttalad akne. Håll ett öga på våra sociala medier (IG och TikTok) där vi kommer att casta modeller för kommande fotograferingar, eller mejla oss på hej@commonclouds.com


3. Ändra språket kring akne och hud

Dålig. Bra. Ojämnheter. Felfri. Oren. STOPP. Vi vill inte höra det igen. Hud är bara hud. Den kan ha problem - som finnar, rodnad, pigmenteringar och så vidare - men den ska ALDRIG beskrivas med värderande eller känslomässigt laddade ord som bra, dålig, perfekt och så vidare. Vi har till och med problem med att tala om "normal" hud, eftersom det innebär att all annan hud är "onormal". Huden ska kännas hälsosam, men en hälsosam hud kan fortfarande ha synliga porer, finnar och så vidare. Idén om perfektion är konstruerad. Vi är trötta på den filtrerade världen som får människor att må dåligt i sin egen hud och kropp. Det räcker!
En sista sak. Vi kommer aldrig att säga till dig att bekämpa dina finnar. Det är inget krig. Det är bara din kära mänskliga hud som försöker säga dig något. Lyssna vänligt och döm inte.


4. Att belysa hur akne påverkar den mentala hälsan

Psykiska problem, som depression och ångest, är vanligare hos personer som lider av akne, liksom social isolering och dålig självbild. Akne är den vanligaste hudåkomman i världen, men ändå får den människor att känna sig ensamma och dåliga på sig själva. Om din hud påverkar din psykiska hälsa bör du söka medicinsk hjälp.


5. Att vara ärliga om vad hudvård kan göra

Som varumärke kommer vi aldrig någonsin att hävda att vi kan bota akne. Enligt EU:s bestämmelser får vi inte ens göra det. Låt oss vara ärliga. Svår akne kräver ofta medicinsk behandling. Vad vi däremot kan göra är att skapa lugnande finnplåster som kan användas både på tillfälliga finnar eller för att skydda inflammationsbenägen hud. Våra pimple patches Cloud Patch och Moon Patch är inte uttorkande och innehåller inga ingredienser som kan krocka med andra produkter eller mediciner.

Cloud Patches - finnplåster för aknebenägen hy. Innehåller centella, får din finne att försvinna utan ärr


PS. Du vet hur vi säger att där andra ser finnar, ser vi moln? Med det menar vi att moln är normala. De kommer och går. På himlen, i livet, i våra hjärnor och på vår hud. Deras flyktiga natur är en del av livet och det är ganska vackert.

OBS!
Din hud förändras ständigt, men ditt värde som människa är alltid detsamma.Journal