Journal
Boy using Common Clouds cloud-shaped pimple patch Cloud Patch on acne.

Vanliga missarna du gör när du använder finnplåster

Har du också sett finnplåster hajpas överallt på sociala medier, men får inte de resultat du hoppats på? Oroa dig inte. Läs vidare för att ta reda på om du gör dessa vanliga misstag (vi har också gjort dem!) – och hur du ska göra för bästa möjliga resultat!

MISSTAG 1 – DU APPLICERAR INTE FINNPLÅSTRET PÅ RENGJORD, TORR HUD

Finnplåster ska alltid appliceras direkt på ren, torr hud. På så sätt sitter ingenting i vägen när plåstret börjar absorbera överflödig vätska från finnen, vilket kommer att hjälpa till att påskynda läkningsprocessen.

GÖR SÅ HÄR:

Se till att rengöra ansiktet morgon och kväll för att få bort överflödigt talg och rester från hudvårdsprodukter, solkräm och smink. Vår ansiktsrengöring Cloud Wash gör enkelt jobbet. Applicera alltid dina pimple patches med rena, nytvättade händer för att undvika att få in bakterier i det inflammerade området. Om du har väldigt långa naglar rekommenderar vi att du applicerar och tar bort ditt finnplåster med en pincett.

☁️

MISSTAG 2 – DU APPLICERAR FINNPLÅSTER I FEL STEG

När i hudvårdsrutinen som du applicerar ditt finnplåster är avgörande för resultatet. Om du applicerar ditt finnplåster ovanpå hudvårdsprodukter eller smink som innehåller olja, eller om din hud är för blöt av nyapplicerade produkter, så kan finnplåstret halka av.

GÖR SÅ HÄR:

Applicera helst ditt finnplåster direkt efter rengöring, innan du gör resten av din hudvårdsrutin. Detta maximerar också de resultat du får av din finnplåster (du vill ju att den ska absorbera vätska från dina finnar – inte din dyrbara hudvård!).

Exfolierar du huden med Cloud Water BHA-toner? Perfekt! Den är formulerad utan olja, så att du kan applicera din patch direkt ovanpå.

Men du KAN även lägga till ditt finnplåster som ett senare steg i din hudvårdsrutin om det känns mer naturligt, men rengör finnen och området precis runtom (där plåstret ska fästa) med en bomullspinne för att ta bort eventuell överflödig olja som kan få ditt plåster att halka av från finnen.

☁️

MISSTAG 3 – DU ANVÄNDER FINNPLÅSTER PÅ FEL TYP AV FINNE

Har du djup, cystisk akne eller inombordare, och upplever att finnplåster inte gör så stor skillnad? Att applicera finnplåster på finnar som fortfarande ligger djupt under ytan kommer självklart att skydda din hud från pillande fingrar (vilket är toppen!), men om det inte finns någon gul topp (dvs att din finne blivit en "whitehead") så kommer du inte att se de dramatiska resultaten som när du använder plåstret på mogna finnar.

GÖR SÅ HÄR:

Om du är en person som pillar och klämmer på dina finnar så är finnplåster toppen för att skydda huden, men innan din finne blommat ut till en vätskefylld "whitehead", så måste du ha realistiska förväntningar. Det är också viktigt att söka hjäkp hos hudläkare om du har djup, cystisk akne som kan leda till ärr.

☁️

MISSTAG 4 – DU LÅTER FINNPLÅSTRET VERKA FÖR KORT TID – ELLER FÖR LÄNGE

Hydrokolloiden i våra finnplåster – Cloud Patch och Moon Patch – behöver minst 6 timmar för att absorbera överskottsvätska från finnen. Kortare än så, och du kommer förmodligen att gå miste om tillfredsställelsen att ta bort en saftig pimple patch (ett av livets små glädjeämnen!). Du ska dock inte låta finnplåstret sitta för länge heller. Dra av finnplåstret när du ser att den är fylld. Låt inte heller din patch verka i mer än 24 timmar – men det är självklart ingen risk eftersom du är en av dem som rengör ansiktet dagligen ;)

GÖR SÅ HÄR:

Låt Cloud Patch eller Moon Patch verka i minst 8 timmar eller över natten, eller ta bort när patchen blivit o-genomskinlig (dvs den har absorberat en massa gottigheter från din finne!). Ha för vana att rengöra din hud med Cloud Wash varje morgon och kväll, och börja om med nya, fräscha finnplåster efter varje tvätt.

☁️

MISSTAG 5 – DU VÄLJER FEL STORLEK PÅ DIN PIMPLE PATCH

Har du en XL-finne lika stor som Mount Everest, och upplever att Cloud Patch inte ens täcker hälften av den? Hur frestande det än kan vara att använda många plåster för att täcka hela finnen, har vi en bättre lösning (som kommer att spara dig pengar också!

GÖR SÅ HÄR:

Använd Cloud Patch på mindre, enstaka finnar (du får två storlekar i varje förpackning – S och L), och Moon Patch XL pimple-plåster på stora finnar och klusterutbrott. Med Dream Duo, vår bundle, hemma så har du pimple patches för alla slags utbrott – från de minsta till de riktigt maffiga. Både Cloud Patch och Moon Patch är gjorda av vår signaturblandning av vegansk hydrokollid och centella asiatica.


LÄS MER


Därför ska du aldrig klämma en finne (enligt vår hudläkare)

Får du finnar av choklad? 10 vanliga myter (och sanningar) om akne

10 vanliga frågor om akne (vår hudläkare svarar)

Journal