Journal
Everything you want to know about centella asiatica!

Allt du vill veta om centella!

Vi på Common Clouds ÄLSKAR centella – och inkluderar denna superingrediens i alla våra produkter*. Läs vidare för att lära dig allt om centella!

Av Emma Stenman, Auktoriserad Hudterapeut

Vi på Common Clouds är inte ensamma om att älska centella. Centella Asiatica är en ingrediens som har skjutit i höjden som en av de mest populära ingredienserna, både inom K-Beauty och västerländsk hudvård, de senaste året. Men vad gör egentligen centella? Och varför älskar vi centella så mycket?

VAD ÄR CENTELLA?

Centella är en perennväxt som länge har används inom traditionell österländsk och ayurvedisk medicin för sin läkande effekt. Centella Asiatica kallas även tigergräs, cicaeller gotu kola (namnet som ofta används i t ex kosttillskott, teer och matlagning). Sitt namn "tigergräs" har centella fått av att skadade bengaliska tigrar rullar sig i bladen för att läka sår.

I vår bundle The Everything Routine innehåller alla våra produkter Centella, perfekt för dig som vill ha en hel rutin som lindrar akne, minskar rodnad, symptom från rosacea och känslig hy. 

FÖR VILKEN HUD PASSAR CENTELLA? 

Alla! Men särskilt dig med hud som är känslig, lättirriterad och kanske akne- eller rosaceabenägen.

Har du känslig hud som lätt rodnar är Centella Asiatica ett must-have skulle vi säga!

Då denna växt innehåller antioxidanter, aminosyror och andra viktiga näringsämnen så är den idealisk för en känslig, irriterad och inflammerad hud, även rodnad och rosacea. Den har dessutom visat fin effekt på att minska svullnad på upphöjda ärr och keloider.

Är du inte känslig i huden? Centella passar även en hud med akne, ålderstecken och torrhet! En riktig multi-ingrediens!

Centella Asiatica har också effekt på kollagenet i huden, vilket är extra välkommet när vi blir äldre och vårt naturliga kollagen minskar, men även för att få en hälsosam hud.

Centella förbättrar även hyaluronsyresyntesen i huden. Men vad är det? Jo, det är hudens egna produktion av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett fantastiskt ämne som finns naturligt i huden som binder viktig fukt i huden.

HUR ANVÄNDER JAG PRODUKTER MED CENTELLA? 

 

Du kan använda centella asiatica både på morgonen och kvällen – den krockar inte med andra ingredienser i rutinen. Den anti-inflammatoriska och läkande effekten gör centellan till en förträfflig vän att behandla akne- eller eksemdrabbade områden med, eller efter ett akneutbrott för att snabba på återhämtningen och motverka ärrbildning.

HUR VÄLJER JAG RÄTT HUDVÅRDSPRODUKT MED CENTELLA?

Som alltid ska du utgå från din egen huds behov och läsa på förpackningen vad produkten har för syfte innan du köper. 

Bland Common Clouds produkter hittar du centella i följande produkter:

RENGÖRING MED CENTELLA

CLOUD WASH Everyday Gel Cleanser – Vår dagliga rengöringsgel som effektivt löser upp makeup, smuts, solskydd och överskottsolja, samtidigt som den vårdar barriären. Här samsas centellan med andra stjärningredienser som niacinamnide, återfuktande glycerin och ceramider. 

EXFOLIERANDE TONER MED CENTELLA

CLOUD WATER Gentle Exfoliating BHA Toner – Vår effektiva men mycket snälla BHA-toner med 2% salicylsyra för att lösa upp igentäppta porer och motverka akneutbrott. Cloud Water innehåller en ultralugnande cocktail av rodnadsdämpande ingredienser som centella, grönt te, lakrits och hyaluronsyra. Den perfekta tonern för dig som har hud som både är aknebenägen men känslig, och som lätt rodnar!

FINNPLÅSTER MED CENTELLA

CLOUD PATCH och MOON PATCH – Våra bästsäljande finnplåster innehåller inte bara supermaterialet hydrokolloid, som drar ut överskottsvätska ur finnen och hjälpen finnen att läka ut fortare. Våra finnplåster innehåller också tre bioaktiva exktrakt från centella som lugnar huden och dämpar rodnad. Vi brukar säga att vi hör hur huden drar en lättnadens suck när finnplåstret läggs på!

RODNADSDÄMPANDE SERUM MED CENTELLA

CLOUD MILK Soothing Redness-relief Serum – Vårt lugnande SOS-serum som mycket effektivt bidrar till att minska synligheten av rodnad, finnar, hyperpigmentering och märken efter akneutbrott. Förutom 10% azelainsyra, som har en mikrobiombalanserande effekt, så innehåller Cloud Milk en aktiv halt av centella och hyaluronsyra som binder fukt i barriären.

LUGNANDE FUKTKRÄM MED CENTELLA

MOON BALM Deeply Hydrating Moisturiser – Våra känsliga hudar är besatta av Moon Balm! Detta är den perfekta fuktkrämen för dig med känslig hud som lätt rodnar, men som samtidigt vill ha en effektiv produkt som både stärker barriären och förbättrar hudens ton och textur över tid. I Moon Balm samsas centella med barriärstärkande ceramider, purslane (en annan super-ört!) och en molekyl som på ett smått magisk sätt gifter samman retinol med hyaluronsyra.

Alla dessa produkter hittar du i vårt kit THE EVERYTHING ROUTINE. Du sparar 10% jämfört med om du köper produkterna separat.

Common Clouds The Everything Routine skincare kit

Dessutom får du alltid fri frakt på THE EVERYTHING ROUTINE:

Journal