Journal
Everything you need to know about azelaic acid

Allt du vill veta om Azelainsyra!

Azelainsyra är en ingrediens du måste hålla utkik efter om din hy är lätt drabbas av akneutbrott eller rodnad!

Azelainsyra är en av de mildare syrorna i hudvårdens värld. Men missta dig inte – trots att den är mild och snäll ger azealinsyra ändå full effekt på huden.

Azelainsyra har blivit mer och mer populär inom hudvård och vi förstår verkligen varför, eftersom det är en multifunktionellt ingrediens som löser flera vanliga hudproblem samtidigt

Av Emma Stenman, auktoriserad Hudterapeut

VAD ÄR AZELAINSYRA?

Azelainsyra finns naturligt i vår hud, men ingrediensen som används i hudvård finns naturligt i spannmål, som vete. Azelainsyra används oftast i "leave -on"-produkter, som du inte tvättar bort.
På Common Clouds hittar du azelainsyra i vårt superserum Cloud Milk

Cloud Milk ett serum med azelainsyra, effektivt för en hy med akne, rosacea, hyperpigmenteringar

VAD ÄR AZELAINSYRA BRA FÖR?

Azelainsyra är lämplig för alla hudtyper, men särskilt användbar om du har något av följande:

  • Förstorade porer
  • Akne
  • Perioral dermatit
  • Allmän rodnad
  • Rosacea
  • Hyperpigmentering

VARFÖR ÄR AZELAINSYRA BRA FÖR AKNEHUD?

Azelainsyra har en aktiv antibakteriell effekt som motverkar spridningen av bakterier vid både akne och rosacea. Den motverkar effektivt överproduktion av talg och minskar tilltäppta porer. Har du akne eller rosacea ska du direkt lägga in azelainsyra

HUR ÄR AZELAINSYRA ANVÄNDBART VID HYPERPIGMENTERING OCH MÄRKEN EFTER BLEMMOR?

Azelainsyra bromsar överproduktionen av melanin, vilket hjälper mot hyperpigmentering, inklusive märken efter akne och melasma. Samtidigt minskar den rodnad i huden, därför är den också lämplig för en känslig och rosacea-benägen hud!

Azelainsyra har ett brett spann av användningsområden och det älskar vi!

KAN JAG ANVÄNDA AZELAINSYRA VARJE DAG?

Ja, det kan du! Cloud Milk innehåller 10 % azelainsyra, vilket i studier har visat sig studier sig vara den mest effektiva nivån. Om du är orolig för att få en reaktion kan du alltid börja med att introducera azelainsyra 2-3 gånger i veckan.

KAN JAG ANVÄNDA CLOUD MILK UNDER SOMMAREN?

Ja, absolut! Azelainsyra gör inte huden mer solkänslig. Men eftersom det är en syra är det alltid en bra idé att använda solskydd för att vara snäll mot din hud och skydda mot nya hyperpigmenteringar. Om du har akne är SPF ett viktigt verktyg för att förhindra långvarig ärrbildning.

KAN JAG ANVÄNDA AZELAINSYRA NÄR JAG ÄR GRAVID ELLER AMMAR?

Ja, det kan du! Men som alltid under graviditet eller amning ska du lyssna på din hud.

ÄR DET NORMALT ATT AZEALINSYRA LUKTAR??

Azelainsyra är en fantastisk ingrediens som finns naturligt i flera vanliga spannmål. MEN den kan ibland lukta lite surt. Eftersom Common Clouds inte tillsätter parfym eller andra doftämnen så innehåller våra produkter inget som maskerar den naturliga doften från de råvaror vi använder. Om du tycker att Cloud Milk har en lite syrlig eller "jordig" lukt kan du vara trygg i att den försvinner så snart den absorberas av huden. De flesta upplever dock Cloud Milk som helt doftfri!

KAN JAG ANVÄNDA AZELAINSYRA OCH SALISYLSYRA TILLSAMMANS?

JA! Salicylsyra (som finns i vår bästsäljande BHA-toner Cloud Water) och azelainsyra (som finns i Cloud Milk) är en oslagbar kombo för aknebenägen men samtidigt känslig hud!

Salicylsyra och azelainsyra verkar i synergi för att lösa upp tilltäptheter, balansera hudens talgproduktion och dämpa oro i huden, vilket förebygger uppkomsten av finnar. De har även antiinflammatoriska effekter som tillsammans blir en dunderkombo!

Tillsammans jobbar salicylsyra + azelainsyra även på rodnad och hyperpigmenteringar.

HUR ANVÄNDER JAG CLOUD WATER OCH CLOUD MILK TILLSAMMANS?

Applicera Cloud Water på rengjord hud innan Cloud Milk. Är du hyperkänslig så är det bra att dela upp dem i separata rutiner, åtminstone till en början.

KAN JAG ANVÄNDA CLOUD MILK OCH MOON BALM TILLSAMMANS?

Ja, det är en superkombo för att lugna, återfukta och stärka huden! Både Cloud Milk och Moon Balm ger fin effekt på rodnad och hjälper till att balansera talgproduktionen, och passar hud med tendens till akne eller rosacea.

Före och efter bild

En av våra kunder delade sitt otroliga resultat efter 4 veckor med Cloud Milk!

FÖR ATT LÄSA MER OCH KÖPA CLOUD MILK, KLICKA HÄR!

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV:

ALLT DU VILL VETA OM RETINOL

ALLT DU VILL VETA OM CENTELLA

GUIDE – SÅ BEHANDLAR DU ÄRR OCH MÄRKEN EFTER AKNE


Journal