Journal
CLOUD COLLECTIVE: MEET ALICE

Cloud collective: möt ALICE

Namn: Alice (hon/han)
Ålder: 21
Yrke: Student och musiker
Stjärntecken: Stenbocken
Instagram: @aliiceaalm @almofficially

Hur mår du idag?

- Jag mår bra, lite trött förstås. Jag satt på tåget i fyra timmar i morse. Jag bara vaknade, packade mina saker och åkte.

Hur är ditt förhållande till din hud?

- Numera är det bra! Jag får finnar, men inte så mycket. I dag fick jag en liten en bredvid läppen. Jag älskar mig själv och jag älskar min hud. Man får den hud man får. Jag tycker att man är en bra förebild för andra om man tänker så om sig själv. I tonåren hade jag problem med talgkörtlar och knölar på kinderna. Jag ogillade det då, men nu ser jag det som en del av mig.

Påverkar sociala medier din självbild?

- Nej, för jag låter dem inte påverka mig. Jag ser ut som jag ser ut, jag är som jag är och jag är vacker. Att vara med i programmet Idol gav mig bättre självförtroende. Man får välja vilken version av sig själv man vill visa på tv: Den riktiga du eller en falsk version. På det sättet var det ett bra beslut att vara med i tv. Det förbättrade både min och Edens självkänsla. Man får möjlighet att älska sig själv för den man är.

- Självkänslan kan påverkas av andra saker än utseendet. Om dina nära vänner sviker dig eller ifrågasätter dina livsval kan det påverka din självkänsla. Det gör dig osäker på om du gör rätt saker. Det hände mig nyligen och det var svårt. Men jag vet att jag gör det rätta och jag måste ha en positiv inställning.

Vad skulle du säga till dig själv när du var 15 år gammal?

- I gymnasiet hade jag problem med min psykiska hälsa. Jag skadade mig själv och hade ätstörningar i flera år. Jag har inte längre dessa problem. För sex månader sedan fick jag reda på att jag är bipolär. Jag har fått medicinering och nu fungerar mitt liv mycket bättre. Jag skulle förmodligen säga till mitt 15-åriga jag att inte oroa mig. Bry dig inte om vad andra tycker. Jag tror att jag skulle ha mått mycket bättre om jag inte hade brytt mig så mycket om vad andra tyckte om mig.

När känner du dig som vackrast?

-Jag försöker alltid att känna mig vacker. Men kanske när min partner säger till mig att jag är snygg. Han säger det ofta, så jag känner mig ofta söt! Jag tänker inte hata mig själv. Om någon hatar mig är det deras problem. Ingen ska någonsin få bestämma hur jag känner mig.


Hur ser din hudvårdsrutin ut?

- Jag tror inte att man behöver dyra hudvårdsprodukter. Det viktiga är att du använder det som din hud behöver. Men alla är vackra som de är. Om jag får en finne så lägger jag på ett finnplåster. De är så söta att jag skulle kunna använda dem bara för att de är vackra. Jag skulle vilja sätta glitter på dem.

Vad är du mest stolt över?

- Det faktum att jag är mig själv.

Vilka tre saker gör dig lycklig?

- Eden, min familj och min partner.


Journal