Journal
CLOUD COLLECTIVE: MEET EDEN

CLOUD COLLECTIVE: MÖT EDEN

Namn: Eden (She/Her/He/Him)
Ålder: 21 år
Yrke: Artist
Stjärntecken: Stenbocken

Instagram:@edenalm
Tiktok:@edenalm

Eden Alm pimple patch akneplåster

Hur mår du idag?

- Jag mår bra. Inget speciellt, precis som vanligt.

Hur är ditt förhållande till din hud?

- Hur min hud ser ut påverkar mig. Innan min mens får jag en massa finnar och det suger. Jag föredrar att se naturlig ut så jag brukar inte ha så mycket smink. Jag blir obekväm när jag har röda finnar i ansiktet så jag täcker dem. Jag började få finnar när jag kom in i puberteten. Då hade jag många finnar på näsan. Små, röda prickar överallt. Men mitt förhållande till min hud har alltid varit relativt bra.


Påverkar sociala medier din självbild?

- Det gör de absolut. Men det är mer min självkänsla som påverkas. Mitt självförtroende är ganska bra, men min självkänsla påverkas definitivt. Jag jämför mig själv på sociala medier. Ibland påverkas min självkänsla när jag känner att jag inte är på samma nivå som andra. Jag jämför mig mycket med människor som ser ut som jag. När jag känner så försöker jag tänka att jag bara har ett ansikte och en kropp. Jag måste göra det jag vill för att känna mig bekväm och som mitt vackraste jag. Jag kan inte göra mer än så.

Vad skulle du säga till dig själv när du var 15 år gammal?

- Det blir bättre. När jag var 15 år mådde jag inte så bra. Men det blev bättre. Jag kom sent in i puberteten så jag var mycket mindre än alla andra under mycket lång tid och min kropp utvecklades långsammare än andras. Sedan hände allting bara över en natt. Plötsligt såg jag ut som alla andra men jag visste inte att det skulle hända innan det hände.

- Det var trevligt att ha Alice. Vi har alltid haft och kommer alltid att ha varandra.
Man måste acceptera att man är den man är och ser ut som man ser ut. Man måste göra det bästa av situationen. Jag förstärker de delar av mig som jag gillar. Jag har kommit fram till att den enda jag bör se bra ut för är mig själv. Ingen annan.

När mår du bäst?

- När jag gör något nytt. Till exempel när jag har en ny tatuering eller sminkar mig på ett nytt sätt. När jag prövar något nytt överlag: kläder, smink, musik. Om jag provar något nytt och är nöjd med det, då känner jag mig som vackrast.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

- Det beror på. Jag brukar låna mina vänners produkter. Jag har ingen särskild rutin som jag följer. Jag gillar att prova nya saker och jag återfuktar mitt ansikte ofta. Jag använder mycket solskydd eftersom jag inte vill få rynkor i framtiden. Ibland använder jag bara fuktkräm. Jag duschar varje morgon, på så sätt tvättar jag ansiktet med vatten.

Vad är du mest stolt över?

- Att vara på Idol är det bästa jag har gjort i livet hittills.

Vilka tre saker gör dig lycklig?

- Min flickvän, Alice och de människor som står mig nära.


Journal